RådjursfärsFärs är kanske det bästa sättet att bekanta sig med vilt. Det är magert, nyttigt, lättlagat och man får mycket smak för pengarna. Biffar på rådjursfärs har en något vildare smak än älgfärs- och hjortfärs.
Bra att veta om rådjursfärsFärs av rådjur är magrare än färs av till exempel nötfärs, vilket kan göra den lite torrare. Med en skvätt grädde tillför du både mer fett och vätska.
Tänk också på att salta färsen minst en timme innan du ska blanda den, så binder den vätska och får fin konsistens. Salt är ett starkt bindemedel, om du låter det jobba en stund behöver du inga ägg i färssmeten. Har du hittat fryst färs, tina den snabbt i en påse under rinnande vatten så behåller den smak och konsistens bättre. |
|
Hur lagar man rådjursfärs?Allt du kan göra med färs av tamdjur kan du göra med rådjursfärs. Skillnaden är den goda viltsmaken och den lägre fetthalten. (Och den sköna känslan av att du äter ett naturligt, hållbart kött.) Hittar du ett älg- eller hjortfärsrecept går det också precis lika bra med rådjur.
Grunderna för biffar, järpar och bullar på viltfärs:
Mer om hur du lagar vilt hittar du laga vilt Klassiker - RådjursfärsRådjursbiffar med kantareller och potatiskräm.
|