Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss




​PS Recept

PS klassiker: Grillad njurtapp texmex

1/22/2021

0 Kommentarer

 
Ingredienser
FÖR CA 4 PERSONER

TILL GRILLEN
1 njurtapp/"slaktarbiff"
olja, salt och peppar
hel majs

SALSA ROJA
1 silverlök, hackad
3-4 tomater, hackade
1 röd chili, skivad
färsk koriander, hackad
1/2 lime, saften
salt

KOKTA KIDNEYBÖNOR
(obs stor omgång, läggs i blöt kvällen innan)
ca 500 g torra kidneybönor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 1 dl stekfett (gärna animaliskt)
1 glas vitt vin
1 l kycklingbuljong
salt och peppar

GUACAMOLE
3-4 avocados
1/2 lime, saften
1 vitlöksklyfta, riven/pressad/finhackad
färsk koriander, hackad
salt

Mjuka tortillas, tacoskal, nachos, gräddfil, starka såser, etc.

Instruktioner
BÖNOR
1. Lägg bönorna i blöt i en rymlig bunke kvällen innan. 
2. Hacka lök och vitlök och stek hacket mjukt i fett på medelvärme i en stor gryta.
3. Häll bort blötläggningsvattnet från bönorna. Häll ner bönorna, vinet och buljongen i grytan.
4. Koka bönorna mjuka (men inte mosiga), det tar en till två timmar. Salta och peppra vid behov.

KÖTT
1. Ta fram njurtappen i god tid. Om den fortfarande är i ett stycke med "silverhinnan" kvar så ska den putsas bort så att du har två bitar, en lite större än den andra.

SALSA
1. Blanda ingredienser till salsa roja ca en timme i förväg. Låt stå och dra.

GUACAMOLE
1. Ta ur och mosa avocados i en skål. Tillsätt övriga ingredienser. Snåla inte med saltet. Låt stå ett tag i kylen.

GRILL
1. Tänd grillen i god tid. Dela hel majs på mitten till portionsbitar.
2. Torka köttet innan du pepprar och saltar det och penslar med ett tunt lager olja.
3. Grilla njurtappen hårt och hastigt på båda sidor. Innertemperaturen på de tunna köttbitarna får inte landa på över 58 grader – så ta dem från glöden tidigare och låt vila sig klar under folie.
4. Skär njurtappen/slaktarbiffen i tunna skivor tvärs över de tydliga fibrerna.
5. Servera med tillbehören ovan och allt annat du har i texmexväg så får gästerna själva komponera sin tallrik...​
Bild
0 Kommentarer



Lämna ett svar.

    Kategorier

    Alla
    Dessert
    Förrätt
    LCHF
    Tillbehör
    Varmrätt
    Vegetariskt

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​​
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss