Ingredienser
För 2 personer: 1 stycke Secreto Iberico/Grisens hemlighet (ca 300 gram) olivolja salt och peppar ca 200 gram lyxig pasta, t ex pappardelle 1 matsked riktigt smör 1 matsked tryffelsmör Färsk tryffel, om du har någon… Instruktioner • Om styckdetaljen verkligen kommer från en spansk Ibericogris, så är den antagligen fryst. Tina den långsamt i förpackningen i kylen. Det tar minst en natt. • Ta köttet från kylan och förvara luftigt. Det ska hinna bli rumsvarmt. Putsa bort större fettsjok på utsidan. • Värm ugnen till 150 grader. Koka upp vatten till pastan. Hetta upp – ordentligt – en räfflad stekpanna. Salta och peppra köttet på båda sidor. Gnid gärna in det med några droppar olivolja. • Under tiden du kokar pastan, stek köttet på hög värme. Använd termometer och sikta på 65 grader. Efterstek i ugnen. • Häll av vattnet från pastan. Rör ner smör och tryffelsmör. • Garnera rätten med tunna skivor färsk tryffel (om du har någon) och servera. Gott! • Tips: Secreto Iberico/Grisens hemlighet är tjockare i mitten och smalare utåt kanterna. Skär den i 3 bitar så att du kan ge den tjockare biten från mitten lite längre tid på värmen. Det blir ändå snyggare (se misslyckad presentation på misslyckad bild ovan) och mer aptitligt om du serverar den i tunna skivor…
0 Kommentarer
Lämna ett svar. |