Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss




​PS Recept

Tobbes budapest-gulasch gryta

1/21/2021

0 Kommentarer

 
Ingredienser
~1kg SVENSKT! högrev
2st stora spetspaprikor
2-3 gula/gröna paprikor
2 stora gullökar
2 klyftor vitlök
1-2st färska chilifrukter
ett gäng söta körbärstomater
0,5-1 liter mörk öl
kött- /oxbuljong
tomatpuré
honung
citronsaft från en/en halv eko citron

vetemjöl
paprikapulver (söt-stark) helst ungersk
chilipeppar
cayennepeppar
kummin
timjan
salt
peppar

Blandade rotfrukter (som tillbehör)

matolja och mycket smör till stekningen​

Instruktioner
Finhacka spetspaprikan, chilin, löken och vitlöken, fräs den i smör och matolja (i grytan, du skall använda, om du har en stor eller i stekpanna). När löken börjar bli gyllen, sänk temperaturen och ringla på typ 1-2 tsk honung och citronsaft, salta och peppra lite lätt. Låt det skjuda i grytan på låg värme.

Under tiden så putsa och skär köttet i 2-3cm tärningar, salta köttet lite lätt och stek det sedan i matolja och smör på hög värme tills det får fin färg.

Häll över köttet i grytan, pudra på lite vetemjöl och tillsätt dina kryddor efter behag.
Fyll upp med 1-2 mörk öl till det täcker köttet, tillsätt buljong och lite tomatpure.

Koka upp grytan så att det bubblar, dra sedan ner värmen och låt det puttra på låg värme i minst 4-5 timmar. 
När de minsta köttbitarna börjar falla sönder så är det klart och ni kan tärna tomaterna och de gulgröna paprikorna och addera dessa i grytan, dessa skall endast bli varm och inte helt genomkokta, så var på er vakt.

Rotfrukterna kan man skära i valfria former (jag gillar båtar). Släng ner allt i en stor platspåse, häll på olja, salt och peppar och skaka om ordentligt. Rosta sedan på en plåt i ugnen till de blir som ni vill ha dem.
(Kan vara värt att förkoka rotfruktern om man vill ha stora bitar).
​
Bild
0 Kommentarer



Lämna ett svar.

    Kategorier

    Alla
    Dessert
    Förrätt
    LCHF
    Tillbehör
    Varmrätt
    Vegetariskt

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​​
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss