RegnbågslaxEn laxfisk som ursprungligen kommer från Amerikas stilla havskust. Den känns igen på ett band på sidorna i regnbågens färger. Odlad regnbåge väger sällan över 5 kilo, vanligast är fiskar kring ett kilo.
Bra att veta
Köttet varierar i utseende från rödrosa till nästan vitt. Även smaken kan variera. Regnbågen du hittar i butiken är odlad. Den regnbåge som ibland fångas runt våra kuster har rymt från odlingar. I mat-terminologi så förvandlas regnbågen ofta till en ”forell” när den tillagas.
|
|
Hur lagar man regnbågslax?Den här fisken kan tillredas på samma sätt som vår egen nordatlantiska lax, gärna hel och med skinnet kvar, kokt eller i ugn. Där den egentligen hör hemma blir den ofta pålägg på en bagel med cream cheese.
Rätt innertemperatur regnbågslax48 till 52 grader.
Klassisk rätt på regnbågslax
Mexican style ceviche med koriander
|