Servera lök som ett proffs
Rödlök tappar sin vackra färg av tillagning, men i en färglös gryta kanske du vill välja dekorativa bitar med salladslök (lägg i dem sent) i stället för, till exempel, färglösa (men goda och utan tvivel saftiga) steklökar. |
|
Servera rödlökDet är inte bara svenskar som älskar att dekorera tallriken med den här vackra grönsaken. Den återfinns i sallader, pickles och inläggningar i alla möjliga av världens kök. Garnera gärna med den röda färgen – men se till att också smaken har där att göra.
Fräst lök sistLägg på snabbt fräst lök allra sist. Då får du med så mycket som möjligt av dofterna, smakerna och frasigheten på tallriken.
Rostad lökDen här klassikern på danska varmkorven – ”ristet lög” – är en bättre garnering än sitt rykte. Gärna till en silkeslen rotfruktspuré.
Lök i lagSyltad lök är plötsligt på allas tallrikar och tungor. Det kan bero på trenden med Food Trucks, där lite syltad lök som topping i en taco, baguette, pita, osv, är ett enkelt sätt att sätta fart på smaklökarna. Följ gärna trenden.
|