SteklökSteklök är helt enkelt mindre exemplar av gul lök och röd lök. De är mildare i smaken och passar – på grund av sin storlek – att tillagas hela i pannan eller grytan.
Bra att veta om steklökDen här vackra minilöken (och pärllök) kräver en hel del tålamod när du ska skala den. Men resultatet blir hela, söta, goda små lökar i din maträtt.
Det finns även röda varianter. |
|
Hur lagar man steklök?Tips: Lägg små lökar i varmt vatten i ungefär 30 minuter så blir de lättare att skala.
Det hörs på namnet vad den är bra till: Skala den och stek den sakta i smör. Lite farinsocker och en vitlöksklyfta förhöjer smakerna. Om du steker löken till mörk fin färg och tillför en matsked vinäger som får koka in, så får du glacerad steklök. En del kokar lökarna en aning före stekning. Andra rekommenderar att du låter vatten eller en god fond koka in i slutet av stekningen. Mer om konsten att steka lök som ett proffs hittar du steka lök. Klassiker - Steklök |