Bog, rygg och hals av kalv"Framdelskött" har längre tillagningstid än andra styckningsdetaljer på kalven, men smakar mer. Tack vare alla smaker och kollagen som sitter i benen och i märgen så är de här styckningsdetaljerna utmärkta till grytor och raguer.
Bra att veta
Att benet finns kvar är ett plus. Beräkna 100 till 125 g per person utan ben, 200 g med ben.
Hur lagar man framdelskött av kalv?
Du kan skära en bogstek utan ben i skivor för att laga piccata, även om receptet traditionellt görs med kalvens filé.
Köttet på kalvens rygg och hals är relativt rikt på fett och bindvävnad och används därför ofta till kalvfärs. Alla de här framdelskötten – som är mildare och mörare på en kalv än på en ko – passar till långkok. Klassiker - Bog, rygg och hals av kalvEn svensk paradrätt där kalvens milda smak får gifta sig med en mild krydda: Dillkött.
|