FläskfiléEn av grisens möraste och godaste bitar. Den är tacksam att skiva och portionera på grund av sin jämna storlek.
Bra att veta
Den platta senan på ena sidan ska putsas bort. Fläskfilé ska serveras med en rosa kärna, annars har den redan hunnit bli torr och tråkig.
Hur lagar man fläskfilé?Gå varsamt fram när du tillagar fläskfilé eftersom den låga fetthalten lätt gör den torr. En innertemperatur på 65 grader är tillräcklig - använd termometer. Vid grillning ska filén utsättas för hög värme en kort stund, för att därefter gå klar på låg värme.
De flesta gräddsåser passar till fläskfiléns milda, magra smaker. Klassiker - fläskfilé
En av grisens möraste och godaste bitar. Den är tacksam att skiva och portionera på grund av
Helstekt fläskfilé med en kantarellsås på grädde. Filén får lagom tid att bli färdig i ugnen (och under folie utanför ugnen) medan du – i samma panna – lagar en gräddsås med kantareller. |
|