Högrev av kalvHögrev av kalv har en ljusare färg, mildare smak och magrare konsistens än samma styckdetalj på vuxna nötdjur.
Utbudet på kalv är generellt dåligt i svenska butiker. Det finns en opinion mot att slakta så unga djur, men det handlar även om (den dåliga) lönsamheten i att föda upp ungdjur enbart för köttets skull. Bra att veta
Högrev av kalv säljs ibland som grytbitar, beräkna 100 till 125 g per person.
Hur lagar man högrev av kalv?De fina, milda smakerna i högrev från kalv (många kockar anser att kalvkött ger för lite smak för att vara värt det relativt höga priset) lämpar sig för långkok med försiktigare smaksättning än högrev av nöt. En smaksfär som fungerar är klassisk svensk husmanskost med gräddiga såser och lågmälda kryddor såsom dill, salvia och vitpeppar.
Klassiker - Högrev av kalvKalvfrikassé. Koka kalv och grönsaker i buljong och red av med grädde och äggula.
|