Innanlår – LövbiffTillaga hastigt i mycket het panna
Gör en mise en place – tillagning av lövbiff måste gå fort Rätt innertemperatur lövbiff/innanlårOm din lövbiff händelsevis är så tjock att termometern hittar en kärna:
|
|
Hur lagar man lövbiff och innanlår?Förbered alla tillbehör – till exempel färskriven pepparrot – i förväg. Att laga en tunn lövbiff går fort och den ska genast ut till gästen. Värm tallrikarna.
Innanlåret ska putsas rent från hinnor före tillagning. Ju kortare stektid, desto mörare blir resultatet. Därför är det helt avgörande att stekpannan är mycket het (en teflonpanna duger alltså inte) och att köttet är rumstempererat. Du vill också ha ungefär samma storlek och tjocklek på varje köttbit. Då ryms de i pannan och blir klara lika fort. Banka ut dem under plastfolie om det behövs. Olja gärna köttet i stället för pannan. Stek varje sida hastigt – med rätt värme är det en fråga om sekunder, inte minuter – för att få rätt yta och en mör och rödrosa kärna på köttet. Servera genast på varma tallrikar. Lövbiff är utmärkt snabbmat. Prova att skiva den tunt och att äta den direkt i en nudelsoppa. Bra att veta
Det här möra och magra köttet kommer från insidan av djurets bakre lår. Ju mer insprängt fett, desto bättre resultat kommer du att få om du steker köttet – i skivad form som lövbiff. Det tenderar att dra ihop sig och bli ointressant i grytor.
Klassiker Lövbiff - Innanlår |