Julens revbensspjällTänk dig att pulled pork möter grillade revbensspjäll. Ungefär så smakar det här enkla men smakrika och lyxiga recept på julens revbensspjäll.
Varför revbensspjäll på julbordet?Därför att – handen på hjärtat – det är ju så mycket saftigare och godare än den där bleka skinkstumpen som pliktskyldigt serveras år efter år...
Sött, salt, syrligt, umamiReceptet nedan är – som vanligt – ungefärligt. Mycket beror på dina råvaror och på hur smakintensivt du själv vill ha det. Experimentera gärna med andra ingredienser – men det är de kola-aktiga smakerna av soja, den påtagliga syran och sötman i ketchup och chilisåsen, och den lite snällare sötman i äppelmosen du vill åt.
|
|
Recept på julens revbensspjällIngredienser:
Gör så här:
Varning för mört köttObs att köttet på revbensspjällen ska vara mycket mört efter två timmar i ugnen. Använd – till exempel – två stora träslevar för att hantera och vända på revbensspjällen.
|