KalvtunnbringaKan fås med eller utan ben och behöver tillagas under lång tid eftersom den innehåller muskler med olika hårdhet. Kan även stekas långsamt på låg värme i ugnen och bräseras till kalvrullader.
Bra att veta
I Italien kan du be slaktaren att skära upp en ficka mellan köttet och benen som man sedan fyller med diverse smaksättningar. Det kan även fungera i Sverige.
Hur lagar man kalvtunnbringa?Om du inte använder det relativt feta köttet till långkok så kan du använda den platta bringan till att göra en "rulle" som du fyller med smaker och bakar i ugnen. Fyll gärna bringan med typiska, saftiga, aromatiska, söta, sura och salta smaksättare från det italienska köket. Rulla ihop – precis som du skulle göra en rulltårta – och bind ihop med snöre. Stek i ugn på låg värme under lång tid.
Klassiker - kalvtunnbringa
Fylld med medelhavsörter, kalvfärs och lufttorkad skinka. Servera med smörstekt polenta.
|