LammläggTillagas hela i ugn under lång tid på låg värme tills köttet släpper från benen. Läggen kan även grillas efter kokning för att få en smakrik yta.
Bra att veta
Det du köper i butiken kan vara fram- eller baklägg. Den här detaljen innehåller mycket ben och köttet krymper vid tillagning. Beräkna ett lägg per person.
Hur lagar man lammlägg?
Lammläggens kött innehåller stora mängder bindvävnad och smakgivande fett. Köttet blir som godast av att tillagas länge och väl på låg värme. Resultatet blir ett mycket saftigt sönderfallande kött med djupa smaker.
Läggens smak kan lyftas fram genom att bara använda salt, olivolja, peppar, vitlök och en skvätt vin. Eller så kan du matcha råvaran med starkt aromatiska kryddor från orienten, till exempel kanel och ingefära. Lammlägg kan användas rimmad – i stället för fläsklägg – i ärtsoppa. Klassiker - LammläggLammlägg i ugn. Lite vin av valfri färg och några vitlöksklyftor är det enda som krävs. Tillaga på låg temperatur – 150 grader eller ännu lägre – i många timmar så sköter smakerna sig själva.
|