LammtunnbringaKallas även slaksida och blir ofta lammfärs. Utan ben kan det här stycket fyllas med kryddor och bindas ihop till en rulle som får koka på svag värme, steks färdig i ugn och serveras i skivor.
Bra att veta
Lammets revbensspjäll är en perfekt styckningsdetalj under grillsäsongen, men konstigt nog är den fortfarande ovanlig i svenska butiker. Räkna med upp till 250 g per person.
Hur lagar man lammtunnbringa?Lammtunnbringa utan ben tillagas "som en rulltårta". Rullen späckar du med medelhavskryddor eller andra smakvärldar som fungerar med lamm. Bind ihop rullen, tillaga i ugn under lång tid på låg temperatur och servera i vackra skivor – som en rulltårta – med goda tillbehör.
Lagom storlek och hög fetthalt gör lammets revbensspjäll perfekta för grillen. De kan kokas i buljong innan för att få ett mört, saftigt, sönderfallande kött. Klassiker - LammtunnbringaFylld lammbringa. Ett omständligt sätt att laga lamm, men som ger ett myller av smaker på tallriken och som imponerar på gäster. Rosmarin är den klassiska örten till lamm, men medelhavsörter såsom oregano, timjan, salvia och mejram fungerar lika bra. Citron och citronskal lyfter fram lammets egna smaker.
|