Recept på amerikansk glazeEn glaze ska appliceras på kött som tillagas långsamt och på indirekt värme i en barbecue. Att använda glaze på en grill fungerar tyvärr sämre eftersom sockret snabbt blir brännt.
Recept på bourbon och lönnsirapsglazeIngredienser:
2 dl lönnsirap 1 dl farinsocker 0.5 dl whisky, gärna bourbon 0.5 dl japansk soja 1 stor pressad vitlöksklyfta 2 tsk dijonsenap 1 msk tomatpuré Nymald svartpeppar Gör så här:
|
|
Tips när du använder glaze:
Använd grill med lockOm det inte är så att du äger en barbecue (lite förenklat ett mellanting mellan en grill och en rök) så kan du använda en vanlig grill med lock. Köttet som penslas upprepade gånger med glaze ska tillagas över ("bredvid") indirekt värme.
Smaksätt gärna rökenRökigheten är också en del av smaken i en glaze – och den tillförs under tillagning. Om du inte har bitar med hickory att lägga i din kol, prova med ved från äppelträd. Färsk ved ger mer rök.
|