Temperaturguide för grönsakerFör att få ett perfekt resultat med proteiner och socker och fetter är proffsen noga med att mäta temperaturer. Även grönsaker – som framför allt innehåller stärkelse – tjänar på att tillagas till en optimal innertemperatur. Prova!
Hur många grader?Många grönsaker kan ätas råa och rätt innertemperatur handlar om optimal smak och konsistens, inte om matsäkerhet. De flesta knölar och rotfrukter är klara vid ca 90 grader, därefter handlar det om tycke och smak.
Rekommenderad innertemperaturObs att tabellen handlar om lämpliga innertemperaturer på perfekt tillagade grönsaker, inte om vattentemperaturen i en Sous Vide.
Förslag: POTATIS 96°C ROTSELLERI 95°C RÖDBETOR 95°C MAJSKOLV 95°C MORÖTTER 93°C PURJOLÖK 91°C KÅLRABBI 90°C JORDÄRTSKOCKA 90°C FÄNKÅL 90°C BLOMKÅL 87°C VIT SPARRIS 75°C Glöm inte
|