KrispsalladNamnet gör salladen rättvisa, den är verkligen krispig och ska ätas som den är av den anledningen. Krispsallad är en korsning mellan isbergssallad och frisésallad; bladen är gröna, tjocka och krispiga som isbergssallad medan toppen av bladet liknar frisé.
Smaken är ganska neutral, mild och aningen besk, så blanda den gärna med andra, mer smakrika salladssorter eller grönsaker. Bra att veta om krispsalladSe till att hålla salladen fuktig med en blöt släng, till exempel. Om den börjar sloka, lägg den i iskallt vatten en timme eller två.
Förvara krispsalladen i en plastpåse eller i sin kruka i kylskåp så håller den i upp till en vecka. Krispsallad kan ofta bytas ut mot isbergssallad. Hur använder man krispsallad?Salladen gör sig bäst rå, som grönsallad och dekoration. Där ger den ett trevligt tuggmotstånd och är ett fräscht inslag.
Gör en wrap eller en klassisk BLT sandwich med bacon, sallad och tomat (avocado och en bit kyckling kan också få vara med). Där kommer krispsalladen till sin rätt. Klassiker - KrispsalladBLT (bacon, lettuce and tomato) sandwich.
|