VildsvinsbogDet här hårt arbetande framdelsköttet blir ett bra långkok, prova till exempel att göra en vildsvinsragu. Du kan också välja att tillaga det som en vanlig stek.
Bra att veta om vildsvinsbogNär du putsar köttet, ta inte bort för mycket av bindväven och fettet som ger god smak och konsistens.
En stek behöver komma upp i högre temperatur än till exempel filé, för att hålla ihop när man skär den i tunna skivor. |
|
Hur lagar man vildsvinsbog?Gör en buljongbaserad gryta med lätta, fräscha smaker: Dela köttet i kuber, ungefär 3 x 3 x 3 centimeter stora. Fräs köttet med lök och vitlök och låt det koka i buljong och vin i cirka en timme tills det är mört. På slutet låter du rotfrukter som morötter, majrova eller rotselleri koka med, men inte för länge så att de fortfarande ger tuggmotstånd.
Grunderna när du lagar långkok på vilt:
Vildsvinsbog kan också bli en fin stek, till exempel med honung och citron. Grunderna när du lagar en viltstek:
Vildsvinsstek tvärtom: Den välmeriterade viltkocken KC Wallberg steker i en stekpåse och väntar med att bryna köttet tills det har gått färdigt i ugnen. Då får man med doften av nystekt kött, den så kallade Maillardeffekten, ut till bordet. Släng med en kvist rosmarin i pannan. Mer om hur du lagar vilt hittar du laga vilt. * Enligt Livsmedelverket ska kött från vildsvin hettas upp till över 65 grader. Men eftersom svenskt vildsvinskött alltid testas för trikiner kan du sikta på en lägre temperatur för ett betydligt saftigare och godare resultat. Klassiker - VildsvinsbogVildsvinsragu med rotfrukter.
|