BressekycklingBetraktas i Frankrike som den godaste av alla kycklingar. Lever ett relativt långt och fritt liv och hinner utveckla en karaktär och smak utöver det vanliga. En del menar att den lutar åt vilt.
Bra att veta
Det här är kycklingarnas Rolls Royce och priset är därefter. Om det är värt pengarna kan bara du avgöra.
Hur lagar man Bressekyckling?
Det här är ett stort djur med ordentliga muskler. Utmaningen ligger i att inte tillaga köttet för länge, för då blir det torrt och segt (köttet är mer rejält och ger mer tuggmotstånd än en broilerkyckling även när du lyckas).
Bressekyckling är en oslagbar råvara som inte ska överglänsas av andra ingredienser och kryddor. Efter att du har tagit ur den ska insidan gnidas med citron för att få bort eventuella smaker som inälvorna kan lämna efter sig. Klassiker - Bressekyckling”A la creme”, i en krämig gryta med murklor, svamp och grädde. Tillsätt lite syra i form av en skvätt citron.
|