Lammentrecôte
Innertemperatur lammentrecôte
Lammens entrecote innehåller en hel del fett och behöver därför gå lite varmare än andra fina styckdetaljer (annars kommer köttet att innehålla klumpar med fett som inte har smält/tillagats). Vår rekommendation är därför att du siktar lite högre än du brukar i skalan nedan:
|
|
Hur lagar man lammentrecôte? Lammkött kommer från unga djur och är en färskvara. En lammentrecote som steks eller grillas i all enkelhet och som har fått vila och som serveras med ett rosa inre är en svårslagen delikatess precis som den är. Matcha med rött vin, vitt vin, rosmarin, bönor, vitlök, bönor och diverse varianter på potatis.
Se till att ha en bra termometer och var noga med rätt temperatur för bästa resultat. Bra att veta
Med benet kvar går den här detaljen under namnet karré. Ju mer marmorering, desto godare smak.
Klassiker - LammentrecôteHelstekt lammentrecôte med skysås och ugnsbakade potatisklyftor.
|