FläskkarréSmakrikt kött med insprängt fett och som kan användas till mycket. Helstek, stek eller grilla i skivor (med eller utan ben), eller strimla i grytor och wokar. Kallas även grisnacke och grishals.
Bra att veta
Fettkappan ska helst sitta kvar, för smakens skull.
Hur lagar man fläskkarré? Det passar utmärkt att grilla fläskkarré på grund av den höga halten insprängt fett. Använd ingen olja i marinaden. Sött och syrligt är fina komplementsmaker, till exempel apelsin, plommon, äpple, ingefära, tamarind, osv.
Ett helt stycke fläskkarré passar även som råvara till Pulled Pork (se även fläskbog) som tillagas på låg temperatur, strax under kokpunkten, i ugnen under ca 8 timmar (tillsätt kryddor och sätt gärna in i ugnen på morgonen så sköter den helt och hållet sig själv och är färdig att serveras på kvällen). Du kan även confitera den här fettrika styckdetaljen. Klassiker - FläskkarréPlommonspäckad hel fläskkarré i ugn.
|