|
Hur lagar man lammkotlettrad/lammsadel?Den här bastanta styckdetaljen kan stekas hel i ugn eller kapas till fjärilskotletter (”lamb chops”), eller vanliga lammkotletter om sadeln kapas på längden. Köttet är inkapslat av smakgivande fett och ben och blir godast med kort tillagning och ska ha rosa kärna.
Den här stora styckdetaljen med mycket ben tar lite tid på sig att bli varm. Ta ut den ur kylen två timmar i förväg. Ge lammsadeln en ordentlig stek/grillyta. Låt den därefter gå färdigt i ugn. Använd termometer. Om du tillagar fjärilskotletter eller lammkotletter så ska du utsätta dem för hög värme under kort tid. De behöver antagligen inte gå färdigt i ugn, en varm plats vid spisen/grillen räcker. Med respekt för råvaran: Experimentera inte med kotletterna, experimentera med tillbehören. De vackra lammkotletterna gör det dessutom enkelt att komponera en aptitretande tallrik. Bra att veta
Räkna på fyra enkla eller två dubbla kotletter per person.
Klassiker Lammsadel / LammkotlettradUgnsbakad lammsadel späckad med vitlök. Låt köttet vila innan du skär ur filéerna, lägger tillbaka dem och serverar...
|