Servera sallad som ett proffsEn snygg sallad bjuder in till allt det andra på bordet. Det är här du kan frossa i fina färger och former som ger ett anslående första intryck när alla ska sätta sig till bords.
Så serverar du salladJu fler salladssorter desto bättre. Vänta med dressingen till sist.
Lagom dressingDressing, oavsett vilken sort du serverar, ska framhäva de fräscha smakerna i salladen, inte dränka dem. Om du är osäker, låt gästerna själva portionera sin dressing.
|
|
Snygga flaskorStäll gärna fram snygga flaskor med olja och vinäger. Gästerna kommer inte att tycka att du överlåter arbetet åt dem, de kommer däremot att uppskatta de fina livsmedel du bjuder på. Och ni får automatiskt något att prata om.
Dressing sistHäll eventuell dressing över salladen precis innan servering. Annars kommer vätskan och saltet i dressingen göra att salladen förlorar sin goda krispighet och fräschör.
Vacker sallad ger vacker rättDet är inte så svårt att skapa en vacker uppläggning. På en bädd av färggranna salladssorter får allt protein en fin presentation.
Ju mer desto bättreBlanda olika salladssorter – gärna i olika färger – med krispiga inslag som tunt skuren jordärtskocka, morot, rödbeta, rädisa eller kålrabbi. Då blir salladen både snygg och rolig att äta
Beska + umami = sant |