Pasta vongoleEn klassisk, läcker och vacker pastarätt. Traditionellt ska det vara tunn, platt linguine.
Rensa bort sand i vongoleSand mellan tänderna kommer att sänka den här rätten. Men det finns ett säkert sätt att få bort den: Lägg vongolemusslorna ca en timme i iskallt saltat vatten – 1,5 msk per liter vatten – före tillagning. Då spottar de ur sig all sand. Obs att musslor drunknar i sötvatten (och du vill ha dem levande ända fram till tillagningen...).
Pastavatten en viktig ingrediensNär du gör pasta vongole är det viktigt att vätskan i pannan – från grönsakerna, vongolemusslorna och pastavattnet – dunstar fort och tjocknar. Därför ska du ha en bred "gryta", helst en traktörpanna eller en sauteuse. Det hjälper även om det viktiga pastavattnet är lite koncentrerat från början.
|
|
Recept pasta vongoleIngredienser:
Till 4 pers
Instruktioner:
Du kan använda hjärtmusslorI brist på vongole kan hjärtmusslor fungera, men de är mindre köttiga och skalen är klumpigare.
|