Stekpanna på grillen
Ibland kan utomhusgrillen kännas som ett altare och en helig plats där samma, inövade ritual alltid ska äga rum. Det är lite synd, för grillen är en utomordentlig värmekälla där man kan laga mat på alla möjliga, kreativa sätt. |
|
Stekpanna breddar grillens möjligheter
Professional Secrets egen proffskock Henric, före detta kökschef på Operakällaren, har en favorit: Att låta sin älskade kolstålspanna gå varm på gallret. (På bilden tre vildsvinsstekar från Svenskt Gårdsvilt som ska skivas tunt och serveras med asiatiska grönsaker...)
Bästa pannan för grillen
En kolstålspanna tål riktigt höga temperaturer – så länge inte upphettningen eller nedkylningen går för fort. Att använda den på grillen är inget problem, du kan till och med placera den direkt på kolen eller i en öppen eld. Obs! Försök inte "grilla" med en stekpanna med teflonbeläggning, annan beläggning, eller handtag i tjusiga material. PS kolstålspannor med har handtag av rostfritt stål, som tål det mesta.
Så steker du på grillen
|