Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss



​Hem / Matkunskap / Kött / Styckdetaljer kött / Styckdetaljer nöt / Nötfärs  / 9 bästa hamburgerdressingarna

De 9 bästa hamburgerdressingarna

Irriterande rubrik, vi vet, men varken ”hamburgare” eller ”dressing” vill riktigt bete sig som svenska ord. Men till saken:

1. Enkel, klassisk dressing till hamburgare​

Ett godare, fräschare och billigare recept än den där oljiga, otäcka som säljs på tub.
 
Du behöver: 
Majonnäs och ketchup. 
 
Gör så här:
Använd en generös klick majonnäs som grund och addera ketchup, matskedsvis, tills du får den färg och smakintensitet du önskar. 
Ta några tag med pepparkvarnen, om du vill.​

2. Barnsligt god hamburgerdressing

Ett fräschare recept (utan konsistensgivare osv) på såsen som serveras i hamburgarna från en av världens största hamburgerkedjor. 
 
Du behöver: 
Senap (av svensk typ), ketchup, bostongurka och majonnäs.
 
Gör så här:
Utgå från en klick majonnäs och tillsätt de andra ingredienserna tills du har en oemotståndlig balans mellan umami, salt, sött och surt.
För en lite vuxnare smak, tillsätt en tesked dijonsenap.​

3. Vuxen hamburgerdressing

Lite mer utförligt recept och därför större smak än på hamburgerdressingen ovan. 
 
Du behöver:
1 dl majonnäs                          
½ dl crème fraiche
½ dl chilisås
2 msk avrunnen bostongurka
2 msk finhackad mild lök (ej gul)
1 krm paprikapulver
1 krm vitlökspulver
Citron, salt och peppar
(1 tsk maizena)
 
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna och balansera med en skvätt citron, salt och peppar. Låt gärna stå en stund i kylen före användning. Tillsätt maizena om du vill göra såsen mindre rinnig.​
Hamburgare på skärbräda

5 hamburgertips du inte vill missa

5 snabba tips för hamburgare
Till produkten

4. Fräsch hamburgerdressing

Passar extra bra till vegoburgare och/eller en hamburgare på lammfärs. 
 
Du behöver: 
Fet och fyllig yoghurt
En klick majonnäs
Färsk vitlök
Citron.
 
Gör så här:
Utgå från en generös skopa yoghurt. 
Rör ner en klick majonnäs och tillsätt riven eller mosad vitlök.
För mycket vitlök kan få dressingen att smaka plåt, tillsätt en mindre klyfta och låt stå kallt innan du smakar av och eventuellt tillsätter en till.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

5. Hamburgerdressing med avokado

Det här receptet är så fräscht att den kanske inte ens kvalar in som ortodox hamburgerdressing.
 
Du behöver:
2 mogna avokado (eller motsvarande mängd guacamole på kvalitetsburk)
En klick majonnäs
Lime, salt och peppar
 
Gör så här:
Gröp ur och mosa avokadon (eller töm burken).
Blanda ner en klick majonnäs.
Smaka av med lime, salt och peppar

6. Chipotlemajonäs

​Den här dressingen är på god väg att bli en stapelvara i svenska kök. Löjligt enkel att göra själv, precis så het och smakrik som du vill ha den. 
 
Du behöver: 
Majonnäs och Chipotle Paste på burk. Lime.
 
Gör så här
Utgå från en generös klick majonnäs och tillsätt chipotle paste, teskedsvis, tills du får en tydlig – men inte överdriven – chilikick med röksmak.
Balansera med lime och/eller salt om det behövs.

7. PS egna proffsdressing

​Vår egen proffskock Henric (före detta köksmästare på Operakällaren m m) menar att det finns ingen godare dressing för hamburgare än den här.
 
Du behöver:
2 dl Crème fraiche
2 dl grekisk yoghurt
2 finhackade vitlöksklyftor (eller 1 stor)
1 x finhackad Chili (utan kärnhus)
1 msk olivolja
2 msk riven parmesanost
Några droppar citronsaft
Salt
Nystött /malen svartpeppar
 
Blanda ihop ingredienserna ovan i en skål och låt stå i kylen minst en timme. Smaka av med citron, salt och peppar en sista gång innan du serverar. 

8. Nobisdressing

Werner Vögelis paraddressing. På riktigt. 
 
Du behöver:
2 ägg
2 msk rödvinsvinäger
5 dl finare, rumstempererad majs/rapsolja
1 tsk salt
0,5 tsk nymalen svartpeppar
2,5 tsk dijonsenap
1 liten finhackad vitlöksklyfta
2,5 msk finskuren gräslök. (OBS hacka inte sönder gräslöken.)
 
Gör så här:
1. Lägg äggen i kokande vatten och låt dem koka i exakt 3 minuter.
2. Knäck äggen på mitten, skrapa försiktigt ur det lösa innehållet i en blandskål. Vispa äggen.
3. Tillsätt olja lite åt gången – precis som du gör majonnäs – så att såsen inte skär sig. Vispa i olja och vinäger växelvis och i omgångar tills du har en tjock sås. Du kan alltid balansera konsistensen med några droppar kallt vatten
4. Tillsätt salt, peppar, senap, hackad vitlök och fint skuren gräslök.

9. Het salsadressing för hamburgare

​Lite fräschare och hetare än en ”klassisk” hamburgerdressing. Receptet fungerar även utmärkt till allt grillat.
 
Du behöver:
10 stora mogna tomater
20 st cocktailtomater
4 paprikor         
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 anchochili
0,5-1 chipotlechili
Paprikapulver
Chilipulver
Oregano
Rörsocker
Salt
Eventuellt: Färsk, hackad mango
 
Gör så här:
Skålla och skala de stora tomaterna. Skär cocktailtomaterna i halvor. Kärna ur paprikorna och dela i bitar. Dela löken men behåll skalet på.
Blanda tomat, paprika, lök och vitlöksklyftor och häll på olivolja och rosta i ugn ca 30 minuter på 225 grader. Rör runt då och då. Paprikaskinnet ska få ”blåsor”, men inte bli sotsvart.
Fräs kryddor och chili på medelvärme ca 5-7 min. Tillsätt rörsockret sist så att det smälter ner utan att brännas.
Skala paprikan, löken, vitlöken i en bunke
Mixa med stavmixer – gärna lite grovt. Tillsätt kryddblandningen och anpassa styrkan
Salta av
Låt gärna stå under natten
Eventuellt: Hacka ner färsk, hackad mango i den färdiga dressingen, men bara om du känner för det.
Till produkten

Andra populära artiklar

Bild
Grilla kött
Bild
Steka halloumi
Bild
Steka kött
Bild
5 hamburgertips

Kocken tipsar

Till produkten
till produkten
till produkten
till produkten

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​​
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss